Det er spesielt to ting som er viktig å tenke på under en gravejobb. Glemmer du ut dette risikerer du at det blir store konsekvenser. Lær mer her.

Dette krever gravejobben - hvorfor du bør velge et gravefirma

Velg riktig gravefirma

Gravefirmaer spiller en kritisk rolle i utviklingen av infrastruktur og vedlikehold av landskapet. Disse firmaene spesialiserer seg på alt fra enkel graving til komplekse prosjekter som krever dyptgående teknisk ekspertise. Stadheim Maskin er et etablert gravefirma i Stranda som har bidratt til områdets utvikling over mange år. Denne type firmaer tilbyr et bredt spekter av tjenester, inkludert grunnarbeid, drenering og større infrastrukturprosjekter. Å velge riktig gravefirma er avgjørende for suksessen til ethvert prosjekt. Kriterier du bør se etter, inkluderer firmaets rykte, erfaring og evne til å møte dine spesifikke prosjektbehov.

Som gravefirma opplever vi å bli kontaktet for alt mulig. For å gi deg en ide om hva vi i Stadheim kan hjelpe med, kan jeg nevne et par av våre gravetjenester:

  • Utgraving av tomt 
  • Grøftegraving
  • Drenering
  • Kabelgraving
  • Vann og avløp
  • Planering

Graving krever nødvendig kompetanse og et godt overblikk

Som du sikkert vet, er gravearbeid et finurlig arbeid, hvor vi må være nøye med å ikke grave på feil områder, eller komme borti elementer som ligger nedgravd i bakken. I et forsøk på å spare litt penger ser vi at det er flere som prøver å utføre gravearbeidet selv istedenfor å kontakte et gravefirma her i Møre og Romsdal. Dette kan bety store konsekvenser for den som utfører gravearbeidet dersom personen ikke har tilstrekkelig med kompetanse om hvordan maskinene opererer og hvordan en skal forholde seg til ulike omgivelser, terreng, bakkeforhold og så videre. Med mindre du har god erfaring innenfor gravearbeid anbefaler vi deg å kontakte et gravefirma. Som gravefirma er vi mye mer rustet til å håndtere alle slags forhold, og vi vil også kunne hjelpe deg med å avgjøre om spesialtiltak vil være nødvendig.

Send søknad til kommunen

Det finnes mye rart som kan skjule seg under bakken; nedgravde tanker, ledninger, kabler eller rør. Når du har bestemt deg for å sette i gang med et graveprosjekt, er det første du må gjøre å ta kontakt med kommunen. En stor del av alt gravearbeid som kan foregå er i dag søknadspliktig. Dette kan komme av hensyn til sikkerhet, vernede områder, hensyn til nærliggende områder og ja, en hel del uforutsette faktorer som du som enkeltperson kanskje ikke har tenkt over. Det finnes selvfølgelig unntak hvor gravearbeidet ikke krever søknad, f. eks ved terrengendring uten vesentlige endringer eller lignende. Men for at du skal være sikker på at du eller gravefirma ikke bedriver ulovlig graving, anbefales det alltid at du tar kontakt med kommunen for å sikre at du har tillatelse til å utføre de endringene du ønsker. Til tider hender det at kommunen selv har utarbeidet en såkalt graveinstruks. Dersom dette er tilfellet, er dette noe du kan be kommunen om om du ikke finner den på egenhånd.

Stadheim Maskin - Ditt gravefirma i Stranda

Bor du i nærheten av Stranda og er på utkikk etter et gravefirma? Vi utfører gravearbeid for både privatpersoner og bedrifter. Vi er et gravefirma som kan utføre omtrent alt innen grunnarbeid for tyngre prosjekter i hagen, på anlegg, uteområder og på vei. Ta kontakt med oss for en profesjonell gravejobb!