Det er spesielt to ting som er viktig å tenke på under en gravejobb. Glemmer du ut dette risikerer du at det blir store konsekvenser. Lær mer her.

Dette krever gravejobben

Som gravefirma opplever vi å bli kontaktet for alt mulig. For å gi deg en ide om hva vi kan hjelpe med kan jeg her nevne et par av våre gravetjenester: 

  • Utgraving av tomt  
  • GRøftegraving
  • Drenering
  • Kabelgraving
  • Vann og avløp 
  • Planering 

Graving krever kompetanse og et godt overblikk 

Som du sikkert vet, er gravearbeid et finurlig arbeid, hvor vi må være nøye med å ikke grave på feil områder, eller komme borti elementer som ligger nedgravd i bakken. I et forsøk på å spare litt penger ser vi at det er flere som prøver å utføre gravearbeidet selv istedenfor å kontakte et gravefirma her i Møre og Romsdal. Dette kan bety store konsekvenser for den som utfører gravearbeidet dersom personen ikke har tilstrekkelig med kompetanse om hvordan maskinene opererer og hvordan en skal forholde seg til ulike omgivelser, terreng, bakkeforhold og så videre. Med mindre du har god erfaring innenfor gravearbeid anbefaler vi deg å kontakte et gravefirma. Som gravefirma er vi mye mer rustet til å håndtere all slags forhold, og vi vil også kunne hjelpe deg i å avgjøre om spesialtiltak vil være nødvendig. 

Send søknad til kommunen 

Det finnes mye rart som kan skjule seg under bakken; nedgravde tanker, ledninger, kabler eller rør. Når du har bestemt deg for å sette i gang med et graveprosjekt, er det første du må gjøre å ta kontakt med kommunen. En stor del av alt gravearbeid som kan foregå er i dag søknadspliktig. Dette kan komme av hensyn til sikkerhet, vernede områder, hensyn til nærliggende områder og ja, en hel del uforutsette faktorer som du som enkeltperson kanskje ikke har tenkt over. Det finnes selvfølgelig unntak hvor gravearbeidet ikke krever søknad, f. eks ved terrengendring uten vesentlige endringer eller lignende. Men for at du skal være sikker på at du eller gravefirma ikke bedriver ulovlig graving, anbefales det alltid at du tar kontakt med kommunen for å sikre at du har tillatelse til å utføre de endringene du ønsker. Til tider hender det at kommunen selv har utarbeidet en såkalt graveinstruks. Dersom dette er tilfellet, er dette noe du kan be kommunen om om du ikke finner den på egenhånd. 

På utkikk etter et gravefirma? Vi utfører gravearbeid for både privatpersoner og bedrifter. Vi er et gravefirma som kan utføre omtrent alt innen grunnarbeid for tyngre prosjekter i hage, på anlegg, uteområder og på vei.